Home Resepi Kek

Resepi Kek Gula Hangus (Kek Sarang Semut) Kukus Sedap

...teman. Tapi setelah mencuba sendiri di rumah tetap tak jadi. Setelah beberapa kali percobaan, akhirnya resepi kek gula hangus kukus sedap dan lembut sudah saya temukan rahsianya. Tidak kalah sedap...

Resepi Kek Coklat Kukus Moist dan Mudah

...semua orang, adalah tidak terkecuali kanak-kanak. Tidaklah terkejut kalau coklat menjadi bahan tambahan dalam membuat kek, roti, atau gula-gula kegemaran anda. Tak sekedar bahan tambahan, terdapat banyak resepi yang menggunakan...

Resepi Kek Red Velvet Kukus Moist dan Lazat

...lah sama resepi ini. Bila ada teman atau famili yang meraikan hari jadi, saya langsung buat resepi kek red velvet ini. Anda bisa buatnya untuk acara hari jadi anak atau...

Resepi Kek Batik Coklat Milo Topping Cheese Lembut dan Sedap

...banyak wang, atau keliru mahu membeli apa, kek batik boleh menjadi penyelesaian untuk anda. Resepi Kek Batik Bahan-bahan buat kek batik: 2 cawan milo 2 sudu besar serbuk koko 1...

Resepi Kek Marble Mudah dan Gebu

...tak kawan-kawan kolej tu request kek coklat je. Macam tak ada kek lain je. Jadi hari tu saya buat resepi kek marble ini, terkejut kawan tu lihatnya tahu-tahu sudah jadi...

Resepi Kek Pisang Lembab dan Gebu

...Resepi Kek Pisang Lembab dan Gebu − Baru-baru ini saya lagi cuba resepi kek pisang kerana setiap hari hampir ada tayangan facebook. Sebenarnya saya pun tak tahu kenapa...

Resepi Kek Lumut Kukus Sedap dan Lembut

...Resepi Kek Lumut Kukus Sedap dan Lembut − Pertama kali terpandang kek lumut ni teman posting di facebooknya sudah mencuba resepi kek lumut. Keknya kelihatan sedap, gebu, mulus,...

Resepi Kek Blueberry Lembut

kek-blueberry-lembut

...Resepi Kek Blueberry Lembut − Resepi kali ini adalah ‘tea time’ cake kegemaran saya. Kek yang mudah, tetapi gabungan fresh blueberry dan yogurt dalam kek menjadikan tekstur kek yang...

Resepi Biskut Raya Terkini 2016 Sedap dan Mudah

...Resepi Biskut Raya Terkini 2016 Sedap dan Mudah − Bila masa dekat hari raya, biasanya kita sibuk untuk membuat resepi biskut raya. Meskipun saat ini sudah ramai orang...

Resepi Kek Marble Lembap

Kek Marble Lembap

...Resepi Kek Marble Lembap – Resepi Kek Marble yang harus dicuba, kek yang sangat-sangat sedap kerana mempunyai rasa lemak yang ‘rich’ dengan kombinasi butter, krim masam dan coklat. Anda...

Resepi Kek Pandan Marble

Kek Pandan Marble

...Resepi Kek Pandan Marble – Resepi Kek Pandan Marble, tekstur yang lembab dan mudah disediakan. Masa: Penyediaan: 20 minit | Memasak: 45 minit | Keseluruhan: 65 minit Jumlah Hidangan...

Resepi Nasi Tomato Mudah dan Sedap

...satu tradisi masyarakat Melayu di negeri-negeri Malaysia, terutama sangat di Pahang. Biasanya nasi ni jadi satu menu wajib kalau lauknya pakai resepi ayam masak merah untuk makan sekeluarga je. Sebenarnya...